La Facultat de Comunicació Blanquerna (FCB) de la Universitat Ramon Llull organitza des de l'any 1995 les Jornades de Comunicació Blanquerna, amb l'objectiu d'acostar els estudiants al món professional a travès de conferències, taules rodones i debats en els quals intervenen personalitats del món acadèmic, empresarial o institucional.

 

En les edicions anteriors, més de vuit-cents professionals hi han col·laborat per tal de complementar la formació dels estudiants i presentar la realitat del món de la comunicació. Amb el pas del temps, a més d'aprofundir en el seu objectiu inicial, les jornades han esdevingut un espai de reflexió i de debat de professionals del periodisme, de la publicitat i les relacions públiques i de la comunicació audiovisual.

 

Enguany, les XVIII Jornades de Comunicació Blanquerna proposen una reflexió al voltant del paper de la camunicació davant una nova era low cost, que de mà de la crisi amenaça la nostra societat amb la precarietat, l'atur i la pobresa. Però també es dibuixa aquesta nova etapa com tecnològicament forta, amb un ràpid desenvolupament de noves tecnologies que permeten la interactivitat, establint així noves relacions entre comunicadors i clients, públics i consumidors, més fragmentades, però alhora més directes.

 

Com situar la comunicació en aquest nou context? Quines oportunitats s'obren? Nous models de negoci versàtils i diversificats front a la rigidesa d'empreses priamidals; nous tipus de productes basats en la innovació i la creativitat; nous perfils professionals...

 

Com és habitual desde ja fa més de disset anys, en aquesta edició de les Jornades, hi ha una àmplia participació, com a convidats, de professionals que es van llicenciar en la FCB, i que formen part de la comunitat d'antics estudiants, Alumni.

 

Per tancar les XVIII Jornades de Comunicació Blanquerna, es farà la tradicional entrega dels Premis Blanquerna de Comunicació, però només en la categoria de Premi Extraordinari Blanquerna, atorgat per la Facultat.

 

Recordem que el Premi Blanquerna de Comunicació, votat pels estudiants i els professors, s'entregarà el dimarts 13 de març a les 20:30 a l'Auditori de la Facultat.