El tercer món, més a prop

 Març 13, 2012 

 

La xerrada va començar amb poc més de cinc minuts de retard en una sala tan abarrotada que vaig haver de seure força lluny de les quatre alumnes que aquella tarda presentarien “Solidaritat i compromís, sempre”, una conferència relacionada amb les pròpies experiències de les noies com a cooperants en països tercermundistes.


Va ser un acte molt amè, probablement pel fet que totes quatre eren estudiants de la nostra facultat. Tot i així, van exposar les seves vivències i els seus pensaments envers la solidarització amb la gent més necessitada perfectament.


En un moment de l’acte, una d’elles va dir que quan tornava a casa després del voluntariat, tenia la sensació que el projecte que havia iniciat allà no tindria continuïtat. Des de la meva pròpia experiència al Senegal, a on hi vaig anar com a turista i no com a cooperant, i hi vaig poder visitar poblats que gràcies a donacions o petites ajudes havien pogut millorar el seu nivell de vida, puc dir que, qualsevol aportació, per petita que sigui, ajuda.


Després que les quatre estudiants ens animessin formar part d’un voluntariat i nosaltres les felicitéssim amb un fort aplaudiment, es va donar l’acte per conclòs.

 

Autor: Miquel Cerdà