Amb la veritat per davant

Març 14, 2012

 

Cada vegada més, els periodistes estan influenciats pel món que els envolta. Això perjudica greument la informació que arriba als ciutadans. A la conferència “Noticies precuinades i llestes per a publicar” hem pogut escoltar a tres experts en la matèria explicant la situació actual dels periodistes.

 

Un periodista no es potveure influenciat per cap sector, ha de ser independent, ha d’estar informat en tot moment per poder contrastar la informació que l’hi arriba des dels gabinets de premsa. No obstant, es necessita cert tacte, noblesa i honestedat per part seva, per tal de poder transmetre allò que realment està passant.

 

Els tres ponents han manifestat la seva antipatia envers les tertúlies. Aquestes posen moltes barreres a l’hora d’informar.No es pot parlar de temes dels que no s’ha estat informat prèviament, perquè no pot ser considerat informació. La millor manera de comunicar és fer les coses ben fetes i explicar-les transparentment. Però per davant de tot s’ha de dir la veritat, és el més important per informar.

 

Autora: Andrea Gisbert