Premsa esportiva, recerca de valors

Març 14, 2012

 

Els companys del Vamos, el diari esportiu on line, tenen una idea clara. Volen fer un diari objectiu, que no es vegi influït per cavernes mediàtiques o per diaris que representin a clubs. El que pretenen és informar des d'un punt de vista imparcial. Per a ells ni el Marca, ni el Mundo Deportivo, ni lAs, ni tampoc lSport, fan correctament la seva funció, ja que informen condicionadament. És una temàtica molt interessant, sens dubte, però no és gens fàcil, sobretot perquè tots nosaltres estem acostumats a llegir cròniques del Madrid a diaris esportius catalans que més que una crònica sembla un tauler de dards, i viceversa.


Vamos, ha fet una crida als valors de l'imparcialitat, els quals s'ensenyen als periodistes, però que després les empreses mouen aquests valors com si d'una partida d'escacs es tractés. A ells (i a mi també), els hi agradaria que el periodisme arribés a ser imparcial, que quan un lector agafi un diari i llegeixi una crònica no intueixi de quin equip és el redactor i que el respecte davant els equips predomini per sobre de tot. Per a ells aquest diari serveix com a pràctiques, però dubto molt que si algun d'ells entra a treballar a un diari esportiu estatal pugui mantenir aquests principis i valors. Aposten per esports minoritaris com la natació, ja que segons ells, “no volem cometre els mateixos errors de la premsa esportiva”, és a dir, evitar parlar sempre del mateix: Barça o Madrid, “villaratos” o “platinatos”.


És sens dubte un projecte nou, fresc, creat per emprenedors que volen lluitar per les seves idees. Són un exemple d'esforç i sacrifici, ja que no es resignen a veure passar el temps i acceptar que les coses els hi van bé, perquè això no és així. Són atrevits i inciten a la gent a que també ho sigui, que lluitin pel que creuen que els pot ser útil i per aprendre cada dia de la resta de companys.

 

Autor: Oscar Fraile


Escribir comentario

Comentarios: 0