El comunicòleg Héctor Borrat, Premi Extraordinari Blanquerna 2012

El Premi Extraordinari de Comunicació Blanquerna 2012 –concedit per l’Equip Directiu de la Facultat de Comunicació Blanquerna- ha estat pel comunicòleg i professor Dr.Héctor Borrat en reconeixement a la seva trajectòria professional i acadèmica i molt especialment per la seva vinculació amb la Facultat de Comunicació Blanquerna.

 

El Premi Extraordinari de Comunicació 2012 es lliurarà el proper 15 de març en el marc de l’acte de cloenda (18.30 hores, Auditori) de la XVIII edició dels Premis de Comunicació Blanquerna. Aquest acte estarà presentat pel professor i periodista Albert Sáez.

 

Qui és Héctor Borrat?


Héctor Borrat (Montevideo, 1928),
 és professor convidat a la Facultat de Comunicació Blanquerna des de la seva fundació el 1994. Doctor en Dret i Ciències Socials per la Universidad de la República (Montevideo) i Doctor en Ciències de la Informació i professor emèrit per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Va començar a exercir el periodisme com a redactor d’informatius i crític de cinema a CX10 Radio Ariel. Va ser redactor i membre del Consell de Redacció del seminari Marcha i editor de la revista Víspera fins la cloenda de les dues publicacions per decrets del president Bordaberry.

 

Es va exiliar per la pressió de la dictadura militar a l’Uruguai i va arribar a Catalunya on resideix des d’aleshores i on ha estat formador de diferents promocions de periodistes a partir de la dècada dels 70 del segle passat.

 

Col·laborador de la revista El Ciervo, la seva obra publicada inclou, entre altres, 

Terra Incognita,1970, La Croix au Sud, 1970, El Imperio y las iglesias (con Aldo Büntig), 1973, La Svolta,1979, I messaggi e i silenzi, 1984, El periódico, actor político, 1989, Fer Europa, 1993, Os periódicos, protagonistas do post-Maastricht, 1997, Versiones medíáticas de la interacción política, 2003, Periódicos: sistemas complejos, narradores en interacción (con Mar de Fontcuberta), 2006. 

 

Héctor Borrat, comunicòleg i professor. Premi Extraordinari Comunicació Blanquerna 2012
Héctor Borrat, comunicòleg i professor. Premi Extraordinari Comunicació Blanquerna 2012